XBody

Az XBody módszer EMS technológiát használó edzésprogramjaival csupán heti 2x20 perc edzéssel látványos fejlődés érhető el a legbiztonságosabb módon.

 

Az edzésrutin megtervezése jóval több, mint egy mindenki számára elérhető online terv letöltése, ehhez szakértelemre, tapasztalatra van szükség!

 

Az alacsony frekvenciájú elektromos ingerek közvetlenül az izmokra hatnak, így már kezdő szinten is haladó hatásfokot képes elérni kortól és edzettségtől függetlenül bárki.

A gép minden izomcsoportot átdolgozva növeli az erőnlétet és az állóképességet, optimalizálja a keringést és az oxigén ellátást. Az intenzív izom-összehúzódások feszesítik a testet.

A program mindenkinek ajánlott, de főként azoknak ideális, akik eddig az idő vagy az erőnlét hiánya, vagy a csoportos edzések kedvezőtlen kondíciói miatt nem fordítottak kellő időt a mozgásra és a testedzésre. 

Az elektrostimulációs tréning egyike azon sokoldalú módszereknek, amelyek a betegségek megelőzésére, a már meglévő mozgásszervi problémák csökkentésére, az egészséges, kiegyensúlyozott életmód kialakítására szolgálnak.

EMS teshnológiáról:

Az elektromos izomstimulációs (EMS) készülékek régóta fontos szerepet játszanak az egészségügyi rehabilitációban a sportsérülések, balesetek, izombénulással járó állapotok helyreállításában.

Manapság a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak az orvostudomány területén alkalmazzák, hanem a fitness világában is teret nyert ez az új, innovatív technológia. Az EMS (electro-myo-stimulation = elektromos izomstimuláció) során az izmok kis erősségű váltóárammal történő ingerlése során az izmok összehúzódnak majd ellazulnak.

Az eljárás rendkívül hatékony, mivel egyszerre dolgoztatja meg a test főbb izomcsoportjait ízületi terhelés nélkül. Az XBody tréning hasonlít a súlyzós, ellenállással szemben végzett gyakorlatokhoz, ám annál sokkal biztonságosabb, gyorsabb és hatékonyabb, ezért válik alkalmassá a prevencióban, rehabilitációban, élsportban valamint a mindennapi edzések során történő alkalmazásra. Rendszeres használata olyan teljesítmény elérését teszi lehetővé, ami más típusú edzéstechnikával sokévnyi megfeszített munkát kívánna.

 

A végeredmény feszes, esztétikus test, jó közérzet, magabiztosság, kiváló erőnlét, egészséges élet!

  • Célzott izomépítés: a testre illeszkedő elektródáknak köszönhetően minden impulzus kiváló hatásfokkal érvényesül, nincs rosszul végrehajtott gyakorlat.
  •  Izületek tehermentesítése: mivel az elektromos impulzus célzottan, kizárólag az izomzatra hat, nincs izületi terhelés.
  • Optimális időfelhasználás: mivel gyakorlatilag a teljes izomzat egyszerre dolgozik, az edzésre fordítandó idő mindössze heti kétszer 20 perc.
  • • Kötőszövetek vérellátásának javulása: az izompumpa a cellulit megelőzésének, eltávolításának leghatékonyabb módja.
  • • Zsír csökkenése: az izmok ilyen jellegű munkája megnöveli a szervezet energiaigényét, ami mindaddig mutatkozik, amíg a test az izomsejteket megerősítve nem kompenzálja a hatást, akár 2 napon keresztül. A megnövekedett energiaigény kalóriaégető kohóvá alakítja a testet. Ez az utóégető effektus az anyagcsere fokozás leghatékonyabb módja.
  • • Helyes testtartás, mérséklődő gerinc tájéki fájdalom: az elektromos izom-stimuláció egyaránt edzi a felületes és mélyen fekvő izomcsoportokat.
  • • Csontritkulás, csonttörés megelőzése: a fejlett izomzat a csontritkulás megelőzésében is hatékonyan képes közreműködni, hiszen a nagyobb tömegben tapadó izomzat külsőleg támogatja a vázrendszert, illetve a súlyt tartó csontokat kompenzálásra kényszerítve, közreműködik megerősítésükben, csökkenti az idős korból adódó törések esélyét.
  • Személyre szabott edzésprogram: az impulzusok ereje akár izomcsoportonként,akár egyszerre is szabályozható, így az intenzitást személyre szabottan lehet beállítani.
  •  Vizelettartásért is felelős gátizomzat erősítése: szülés utáni rehabilitáció, inkontinencia elleni küzdelem.